Programjaink

Az ötlet rendszeres programmá fejlődte ki magát, mely során fő irányvonal az újrahasznosítás. Régi, megunt kidobásra szánt holmikból értékeset, hasznosat varázsolunk. A megélt tapasztalatok alapján kidolgoztuk a kézműves játszóházunk programját. Bajnai Zöld Tündérek Ökokör Játszóháza nevet kapta. Úgy gondoltuk, hogy olyan tevékenységeket találunk ki, amelyek a szórakoztató tanulást segítik elő.
Különböző próbatételeket fundáltunk ki, ezek közül néhány:
*        Zöldkunyhóban rendrakás: A szelektív konténerekkel megegyező állatfigurák segítségével külön válogathatják, illetve komposztálhatják a hulladékot.


*        Varázsösvény: Hazánkban fellelhető régen elfelejtett gyógyhatású növények, fák, cserjék megismertetése kirakó formában. (Ez fejleszti a növényvilág felismerését és alkalmazását egészségünk megőrzése érdekében.) Teakóstoló.

*        Furfangos kérdések: Tudod-e, hogy mit eszel? Itt összehasonlítjuk a gyárilag és a házilag készített étkeket. Összetételek kiválasztása és párosítása a kész élelmiszerek alapanyagai alapján képes formában.
*        Társas-ész-erő mozgató: Feleslegessé vált tárgyaink új szerepkörben. Ügyességi és logikai játékok. Amőba, memóriajáték (befőttesüveg tetejéből), Bowling (pillepalack felhasználásával), célba dobó (konzervdobozokból), kirakó (papírdobozokból).
A megvalósításnál a játék kezdetén a résztvevők útlevelet kapnak, amellyel a Zöld Tündérek saját készítésű állomásain az elvégzett feladatok után pecsét jár. Aki teljesítette a feladványokat, oklevéllel és apró ajándékkal jutalmazzuk.

Varázslatos Aranyalmafa élő társas: A bábuk, gyerekek által elevenedtek meg,különböző próbákat kell kiállniuk. A feladatok az érzékszervek bevonását igényeli: szaglás, tapintás, látás, hallás,végül, az ízlelés, hisz aki jól végezte dolgát, még meg is kóstolhatta az "aranyalma fa" gyümölcsét is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése